کندانسور یک قسمت مهمی از هر سیستم خنکسازی و نوعی مبدل حرارتی میباشد. همانگونه که اشاره کردیم، سیال مبرد در حالت فوق داغ (Superheat) از کمپرسور به کندانسور منتقل خواهد شد. نخست ماده ذکر شده از حال فوق داغ خارج و بعد از آن گرمای آن تا حد دمای محیط بیرون گرفته میشود. بسته به دمای محیط بیرون و طراحی کندانسور، سیال مبرد امکان دارد در حالت «اشباع» (Saturate) یا مایع سرد (Sub-cooled) از این مرحله خارج بشود.
کندانسور دمای سیال مبرد را توسط لولههای مسی که در خارج از یخچال قرار دارد به محیط پیرامون آزاد می نماید. این لولههای مسی به آسانی در پشت یخچالهای خانگی قابل مشاهده می باشند. سیال مبرد در دما و فشار بالا کمپرسور را ترک میکند و در کندانسور خنک میشود. بعد از خنکسازی این ماده به تجهیز فشارشکن انتقال خواهد یافت.
بیشتر: ارور یخچال مجیک، لیست کامل کدخطا های یخچال فریزر و ساید بای ساید مجیک ، نحوه عیب یابی و رفع کد ارور میباشد
بر اساس نوع سیال پیرامون کندانسور این تجهیز به دستههای زیر تقسیم بندی شده است:
همان گونه که از نامش مشخص است، محیط پیرامون لولههای مسی که سیال مبرد با آن در تبادل گرمایی است را هوا تشکیل میدهد؛ بدین معنی که سیال مبرد گرما را به هوای محیط انتقال میدهد. این نوع کندانسورها را میتوان به دودسته همرفتی طبیعی و همرفتی اجباری تقسیم کرد. در نوع همرفتی اجباری برای افزایش بازده از وسایلی مثل فن برای جابهجایی سیال بیرونی استفاده میشود. این در حالی است که در همرفتی طبیعی چنین وسایلی وجود نخواهد داشت.
همان گونه که از نامش مشخص است، محیط پیرامون لولههای مسی که سیال مبرد با آن در تبادل گرمایی است را هوا تشکیل میدهد؛ بدین معنی که سیال مبرد گرما را به هوای محیط انتقال میدهد. این نوع کندانسورها را میتوان به 2 بخش همرفتی طبیعی (natural convection) و همرفتی اجباری (forced convection) تقسیم نمود. در نوع همرفتی اجباری برای افزایش بازده از وسایلی مثل فن برای جابهجایی سیال بیرونی استفاده میشود. این در حالی است که در همرفتی طبیعی چنین وسایلی وجود نخواهد داشت.
در این کندانسورها سیال بیرونی آب میباشد، در نتیجه آب گرما را از سیال مبرد میگیرد.